Wok rezanci

Filter

od EUR
do EUR

Wok rezanci

Recept za vse ljubitelje azijske kuhinje, z veliko sveže zelenjave in ravno pravšnjim pridihom pikantnosti.

Sestavine za 4 osebe:
Zelenjava po izbiri (npr. brokoli, korenje, sladkorni grah, ostrigarji, bučke)
1 srednje pekoča čili paprika
2 stroka česna
4 stebla tajske bazilike
5 stebel koriandra
100–150 g steklenih rezancev
350 g kozic
2 žlici rjavega sladkorja
3 žlice ostrigarjeve omake
2 žlici ribje omake
3 žlice sojine omake
1–2 čajni žlički čili paste (odvisno od želene pikantnosti)
2 žlici kokosovega olja

Priprava:

  1. Zelenjavo operemo in narežemo na primerne koščke.
  2. Zelišča operemo in osušimo.
  3. Steklene rezance namočimo v vrelo vodo za 5 minut in jih nato odcedimo.
  4. Česen drobno nasekljamo in ga na kokosovem olju rahlo popražimo v voku.
  5. Čili narežemo na kolobarje in dodamo skupaj z rjavim sladkorjem.
  6. Prilijemo ribjo, ostrigarjevo in sojino omako.
  7. Na hitro zavremo, da se omaka nekoliko zgosti, nato dodamo zelenjavo (najprej korenje in bučke, nato gobe, brokoli in sladkorni grah) ter kozice.
  8. Kuhamo le 5–8 minut na nizkem ognju, da zelenjava ostane hrustljava.
  9. Na koncu dodamo steklene rezance in narezano tajsko baziliko ter vse skupaj dobro premešamo.
  10. Po želji dodamo še čili pasto in dodatno začinimo s sojino ali ostrigarjevo omako. Na vrhu potresemo s koriandrom – in jed je pripravljena za postrežbo!

Dober tek!

Oglejte si video recept: https://www.instagram.com/reel/DL60oaSsAbg/

Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.

Deska za rezanje z odstranljivimi pladnji 5/1

Deska za rezanje z odstranljivimi pladnji 5/1

39,99 €