Wok rezanci

Recept za vse ljubitelje azijske kuhinje, z veliko sveže zelenjave in ravno pravšnjim pridihom pikantnosti.
Sestavine za 4 osebe:
Zelenjava po izbiri (npr. brokoli, korenje, sladkorni grah, ostrigarji, bučke)
1 srednje pekoča čili paprika
2 stroka česna
4 stebla tajske bazilike
5 stebel koriandra
100–150 g steklenih rezancev
350 g kozic
2 žlici rjavega sladkorja
3 žlice ostrigarjeve omake
2 žlici ribje omake
3 žlice sojine omake
1–2 čajni žlički čili paste (odvisno od želene pikantnosti)
2 žlici kokosovega olja
Priprava:
- Zelenjavo operemo in narežemo na primerne koščke.
- Zelišča operemo in osušimo.
- Steklene rezance namočimo v vrelo vodo za 5 minut in jih nato odcedimo.
- Česen drobno nasekljamo in ga na kokosovem olju rahlo popražimo v voku.
- Čili narežemo na kolobarje in dodamo skupaj z rjavim sladkorjem.
- Prilijemo ribjo, ostrigarjevo in sojino omako.
- Na hitro zavremo, da se omaka nekoliko zgosti, nato dodamo zelenjavo (najprej korenje in bučke, nato gobe, brokoli in sladkorni grah) ter kozice.
- Kuhamo le 5–8 minut na nizkem ognju, da zelenjava ostane hrustljava.
- Na koncu dodamo steklene rezance in narezano tajsko baziliko ter vse skupaj dobro premešamo.
- Po želji dodamo še čili pasto in dodatno začinimo s sojino ali ostrigarjevo omako. Na vrhu potresemo s koriandrom – in jed je pripravljena za postrežbo!
Dober tek!
Oglejte si video recept: https://www.instagram.com/reel/DL60oaSsAbg/
Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.