Pečen krompirček s česnom
Ta hrustljav pečeni krompir s česnom je naravnost božanski!
Preprost recept, hitro pripravljen – prava poslastica za vse ljubitelje krompirja!
Sestavine za 6 porcij:
2 kg mokastega krompirja
3 stroki česna
1/2 limone
1 vejica rožmarina
4 g sode bikarbone
5 žlic olivnega olja
sol & poper
Priprava:
- Pečico segrejte na 220 °C (zgornje/spodnje gretje). Krompir olupite in narežite na večje kose.
- V večjem loncu zavrite vodo.
- Dodajte sol, sodo bikarbono in krompir. Kuhajte približno 10 minut.
- Česen na drobno sesekljajte. Rožmarinu osmukajte listke in jih prav tako sesekljajte.
- V manjši kozici segrejte olivno olje, rožmarin, česen in malo popra. Pražite približno 3 minute.
- Zmes precedite skozi drobno cedilo v večjo skledo – olje naj steče v skledo, zelišča pa prihranite v manjši skodelici.
- Kuhan krompir odcedite in ga stresite v skledo z dišečim oljem. Dodajte malo soli in popra ter nežno premešajte.
- Pekač obložite s papirjem za peko, nanj enakomerno razporedite krompir.
- Pecite 20 minut, premešajte in pecite še 40 minut.
- Limono operite pod vročo vodo, naribajte lupinico in jo dodajte k mešanici česna in rožmarina.
- Ko je krompir pečen, ga premešajte z aromatično mešanico in po potrebi dodatno začinite s soljo in poprom.
Dober tek!
Oglejte si video recept: https://www.instagram.com/reel/DLEmM2mowfM/
Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.