Mesne kroglice s sirom
Sočne mesne kroglice, polnjene z mocarelo, v okusni paradižnikovi omaki - skupaj z zapečenim krompirjem!
Sestavine za 4 osebe:
- 1 kg manjšega krompirja
- 800 g paradižnikov
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 4 vejice rožmarina
- 125 g mocarele
- 500 g mešanega mletega mesa
- 4 žlice drobtin
- 1 jajce
- 1 žlička suhega majarona
- 1 žlička sladke paprika
- ščepec sladkorja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- sol & poper
- 100 ml olivnega olja
Priprava:
Krompir dobro operemo in ga v neolupljenem stanju kuhamo 12–15 minut.
- Paradižnikom zarežemo kožico, jih prelijemo z vrelo vodo, po 2 minutah odcedimo in olupimo.
- Paradižnike grobo narežemo.
- Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo.
- Mocarelo odcedimo in narežemo na približno 25 majhnih kock.
- Mleto meso zmešamo s polovico čebule, drobtinami, jajcem, majaronom, papriko, soljo in poprom.
- Oblikujemo približno 25 kroglic in v vsako skrijemo košček mocarele.
- V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja in kroglice na močnem ognju popečemo.
- Kroglice vzamemo iz ponve, dodamo 2 žlici olja in popražimo preostalo čebulo ter česen.
- Dodamo paradižnike, sladkor, kis, sol in poper.
- V omako vrnemo kroglice in jih na zmernem ognju kuhamo 15–20 minut.
- Medtem krompir odcedimo, ohladimo in dobro posušimo.
- Rožmarin osmukamo in nasekljamo.
- V ponvi segrejemo preostalo olje, krompir z rožmarinom pražimo približno 15 minut, da lepo porjavi.
Postrežemo s paradižnikovo omako in mesnimi kroglicami.
Dober tek!
Oglejte si video recept: https://www.instagram.com/reel/DNC7VBSt5W3/
Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.