Lečina enolončnica
Enolončnica s krompirjem, lečo in papriko je popolna jed za vso družino. Veganska, polna beljakovin in preprosto všeč vsem!
Sestavine za 4 osebe:
1 čebula
2 stroka česna
250 g krompirja (trde sorte)
250 g sladkega krompirja
2 rdeči papriki
8 stebel peteršilja
200 g rdeče leče
1 konzerva paradižnika v koščkih
800 ml zelenjavne jušne osnove
1 žlica origana
2 žlici mlete paprike
1/2 žličke muškatnega oreščka
1 žlička čilija (po okusu)
2 žlici olivnega olja
sol & poper
Priprava:
1. Zelenjavo operite. Čebulo in česen olupite ter drobno nasekljajte. Krompir in sladki krompir olupite in narežite na kocke. Papriki očistite in narežite na kocke. Peteršilj grobo nasekljajte.
2. Lečo temeljito sperite pod tekočo vodo in odcedite.
3. Čebulo in česen popražite na olivnem olju, dodajte papriko in oba krompirja ter vse skupaj nekaj minut pražite. Zalijte z zelenjavno jušno osnovo in dodajte paradižnik iz konzerve. Primešajte vse začimbe in polovico peteršilja. Dobro premešajte in kuhajte 5–7 minut.
3. Dodajte lečo in kuhajte še 15–20 minut, dokler krompir in leča nista mehka.
Postrezite z ostankom peteršilja in uživajte!
Dober tek!
Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.