Kremna pašta

Filter

od EUR
do EUR

Kremna pašta

Kremna omaka, sušeni paradižniki in rahlo popečen piščanec v družbi sveže špinače.

Sestavine za 2 osebi:

225 g piščančjih filejev (narezani na trakove)
225 g testenin po izbiri
60 g sušenih paradižnikov v olju
30 g masla
1 srednje velika šalotka (narezana na kocke)
1/2 žličke soli
1 žlička italijanske začimbne mešanice
1/2 žličke česna v prahu
1 žlička popra
1/2 žličke paprike v prahu
Ščepec kajenskega popra
po želji čilijevi kosmiči
6–8 strokov česna (po okusu)
Pribl. 600 ml piščančje jušne osnove
120 ml sladke smetana
50 g svežega parmezana
Pest sveže špinače
Malo sveže bazilike za okras


 Priprava:

  1. V veliki ponvi segrejte 1 žličko olja iz kozarca sušenih paradižnikov in 1 žličko masla na srednji temperaturi.
  2. Piščanca popecite, da ni več rožnat, in ga odstavite na stran.
  3. Na drobno nasekljajte šalotko, stisnite česen in narežite sušene paradižnike.
  4. Zmanjšajte temperaturo in v ponev dodajte še 1 žličko masla, šalotko, česen in vse začimbe. Pražite 2–3 minute, po potrebi dodajte še malo olivnega olja.
  5. Prilijte piščančjo osnovo in dobro premešajte. Ko zavre, dodajte testenine in premešajte. Kuhajte pokrito 10–15 minut, občasno premešajte.
  6. Ko so testenine kuhane, dodajte sladko smetano, sušene paradižnike in nariban parmezan. Mešajte, da se sir popolnoma stopi.
  7. Dodajte še piščanca in svežo špinačo. Mešajte, dokler špinača ne uveni.

Na koncu okrasite s svežim parmezanom in lističi bazilike ter postrezite. 

Dober tek!

Oglejte si video recept: https://www.instagram.com/reel/DLmF-doMjJl/

Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.

Novo
DR OETKER Merilni lončki 5/1, Pujsa Pepa

DR OETKER Merilni lončki 5/1, Pujsa Pepa

7,99 €