Jagodna torta z jogurtom in rabarbaro

Filter

od EUR
do EUR

Jagodna torta z jogurtom in rabarbaro (pekač Ø 24 cm)

Sestavine
Za biskvit:
3 srednja jajca
40 g sladkorja
110 g mehkega masla
120 g moke
2 čajni žlički pecilnega praška
60 ml mleka

Za jagodno-rabarbarin kompot:
200 g rabarbare
100 g jagod
80 g sladkorja
60 ml vode
3 žlice koruznega škroba

Za kremo:
500 g grškega jogurta
300 g kremnega sira
100 g sladkorja
1 vrečka vaniljevega sladkorja
200 ml sladke smetane
1 vrečka želatine v prahu

Za dekoracijo:
6 žličk jagodnega želeja
8 velikih jagod

Priprava
Potrebna oprema: skledo, cedilo, krpe, 3 sklede za mešanje, tehtnica, ročni mešalnik ali kuhinjski robot, pekač Ø 24 cm, peki papir, lopatka, nož, kuhalnica, merilni lonček.

1. Biskvit:
Pečico segrejemo na 180 °C (ventilator 160 °C).
Jajca stepemo s sladkorjem, maslom, mlekom, moko in pecilnim praškom v gladko maso.
Maso vlijemo v pripravljen pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo cca. 25 min. Nato popolnoma ohladimo.

2. Kompot:
Rabarbaro in jagode očistimo, narežemo; skupaj z vodo, sladkorjem in škrobom kuhamo cca. 15–20 min, dokler ne zgosti. Ohladimo.

3. Kremna masa:
Jogurt, kremni sir, oba sladkorja skupaj dobro premešamo.
Smetano stepemo in jo nežno vmešamo.
Po navodilih pripravimo želatino in jo vmešamo v kremo.

4. Sestavljanje torte:
Biskvit horizontalno prerežemo, spodnji del položimo nazaj v obroč.
Po dnu razporedimo polovico jogurtove kreme, nato tretjino kompota, ponovno pokrijemo s plastjo biskvita, ponovimo kremo in kompot.
Torti dstranimo obroč in pustimo, da se lepo strdi v hladilniku.

5. Dekoracija:
Jagodni žele razredčimo in nanesemo na torto za marmoriran videz.
Okrasimo s svežimi jagodami – narezanimi ali celimi.
Ohlajamo najmanj 4 ure.

Dober tek!

Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.

DR OETKER Spatula za testo 26,5 cm Flexxible Love

DR OETKER Spatula za testo 26,5 cm Flexxible Love

7,99 €
Novo
DR OETKER Merilni lončki 5/1, Pujsa Pepa

DR OETKER Merilni lončki 5/1, Pujsa Pepa

7,99 €
DR OETKER Tehtnica analogna 17x6cm nosilnost do2kg

DR OETKER Tehtnica analogna 17x6cm nosilnost do2kg

26,69 €
DR OETKER Nastavljivi obroč za torto 15x30cm

DR OETKER Nastavljivi obroč za torto 15x30cm

26,99 €