Jagodna torta z jogurtom in rabarbaro (pekač Ø 24 cm)
Sestavine
Za biskvit:
3 srednja jajca
40 g sladkorja
110 g mehkega masla
120 g moke
2 čajni žlički pecilnega praška
60 ml mleka
Za jagodno-rabarbarin kompot:
200 g rabarbare
100 g jagod
80 g sladkorja
60 ml vode
3 žlice koruznega škroba
Za kremo:
500 g grškega jogurta
300 g kremnega sira
100 g sladkorja
1 vrečka vaniljevega sladkorja
200 ml sladke smetane
1 vrečka želatine v prahu
Za dekoracijo:
6 žličk jagodnega želeja
8 velikih jagod
Priprava
Potrebna oprema: skledo, cedilo, krpe, 3 sklede za mešanje, tehtnica, ročni mešalnik ali kuhinjski robot, pekač Ø 24 cm, peki papir, lopatka, nož, kuhalnica, merilni lonček.
1. Biskvit:
Pečico segrejemo na 180 °C (ventilator 160 °C).
Jajca stepemo s sladkorjem, maslom, mlekom, moko in pecilnim praškom v gladko maso.
Maso vlijemo v pripravljen pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo cca. 25 min. Nato popolnoma ohladimo.
2. Kompot:
Rabarbaro in jagode očistimo, narežemo; skupaj z vodo, sladkorjem in škrobom kuhamo cca. 15–20 min, dokler ne zgosti. Ohladimo.
3. Kremna masa:
Jogurt, kremni sir, oba sladkorja skupaj dobro premešamo.
Smetano stepemo in jo nežno vmešamo.
Po navodilih pripravimo želatino in jo vmešamo v kremo.
4. Sestavljanje torte:
Biskvit horizontalno prerežemo, spodnji del položimo nazaj v obroč.
Po dnu razporedimo polovico jogurtove kreme, nato tretjino kompota, ponovno pokrijemo s plastjo biskvita, ponovimo kremo in kompot.
Torti dstranimo obroč in pustimo, da se lepo strdi v hladilniku.
5. Dekoracija:
Jagodni žele razredčimo in nanesemo na torto za marmoriran videz.
Okrasimo s svežimi jagodami – narezanimi ali celimi.
Ohlajamo najmanj 4 ure.
Dober tek!
Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.