Gobji ragu
Sestavine za 2 porciji
400 g mešanih gozdnih gob
malo svežega peteršilja
4 velike krompirje (za kuhanje)
1 srednje velika čebula
1 strok česna
3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
1 žlica masla
1,5 žlice kisa
4 žlice zelenjavne jušne osnove
1 žlica rjavega sladkorja
malo soli in popra
Priprava
1. Krompir temeljito operite in kuhajte s olupkom v srednje močnem ognju, dokler ni mehak.
Čas kuhanja: približno 20–25 minut
2. Gobe temeljito očistite in narežite na rezine.
Čebulo in česen olupite ter drobno sesekljajte. V loncu jih na maslu prepražite, da se rahlo zmehčajo.
Dodajte gobe in jih na srednji vročini rahlo popražite.
Nato dodajte kislo smetano, zelenjavno jušno osnovo, sladkor in kis ter dobro premešajte.
Ragù kuhajte na srednji vročini približno 15 minut, občasno premešajte, da se ne prijema dna lonca.
3. Medtem operite, osušite in sesekljajte peteršilj.
Na koncu ragù začinite s soljo in poprom.
Kuhan krompir olupite in skupaj z ragujem postrezite na krožniku.
Po vrhu potresite svež peteršilj in takoj postrezite.
Dober tek!
Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.