Dubai čokolada
Dubai čokolada je s svojo hrustljavo pistacijevo sredico je postala pravi hit. Nežna čokolada se sreča z božanskim polnilom iz pistacijeve kreme. Z našim receptom lahko Dubai čokolado enostavno pripravite doma.
Sestavine (za silikonski model za Dubai čokolado):
Za čokolado:
250 g mlečne ali temne čokolade
100 g Kadaif (tanke niti, podobne rezancem)
125 g pistacijeve kreme
1 čajna žlička tahinija
30 g masla
Priprava
Potrebna oprema: silikonski model za čokolado, nož, deska za rezanje, kozica za topljenje, ponev, kuhinjska lopatka
1. Stopimo čokolado
150 g mlečne ali temne čokolade
Čokolado grobo nasekljamo z nožem. V kozici nad vodno kopeljo počasi stopimo obe vrsti čokolade, dokler ne postane gladka in tekoča. Zlijemo jo v model za čokolado in poravnamo. Postavimo v zamrzovalnik, da se čokolada strdi.
Čas hlajenja: 30–60 minut
2. Pripravimo pistacijevo polnilo
100 g Kadayifa, 30 g masla, 125 g pistacijeve kreme, 1 čajna žlička tahinija
Kadayif narežemo na približno 1 cm dolge koščke. V ponvi stopimo maslo in v njem popečemo Kadayif, dokler ne postane zlato rjav in hrustljav. Odstavimo z ognja ter vmešamo pistacijevo kremo in tahini. Pustimo, da se rahlo ohladi.
3. Sestavimo Dubai čokolado
Preostalih 100 g mlečne ali temne čokolade
Strjeno plast čokolade vzamemo iz zamrzovalnika in po njej enakomerno razporedimo pistacijevo polnilo. Pazimo, da robovi modela ostanejo čisti. Model ponovno postavimo v zamrzovalnik.
Čas hlajenja: 15 minut
Medtem ponovno stopimo preostalo čokolado. Nato vzamemo model iz zamrzovalnika in čez nadev prelijemo preostalo čokolado. Poravnamo in damo nazaj v zamrzovalnik, da se popolnoma strdi.
Čas hlajenja: najmanj 30 minut
Namig
Uporabite silikonske modele za čokolado – po želji pa lahko Dubai čokolado pripravite tudi v modelih za kruh, mafine ali kot majhne praline. Za dodaten hrustljav učinek in bogatejši okus posujte po nadevu tudi pražene, sesekljane pistacije.
Dober tek!
Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.