Krompirjev wrap s piščancem in zelenjavo
Sestavine za 2 osebi:
2 velika krompirja (ca. 200 g skupaj)
300 g piščančjih prsi
150 g naribanega sira (npr. cheddar ali gauda)
1/2 glave solate
100 g češnjevih paradižnikov
jogurtov preliv ali poljubna omaka po okusu
sol, poper, začimbe (npr. česen v prahu, paprika v prahu, origano)
olje za peko
kalčki (neobvezno)
Priprava:
1. Priprava krompirja
Krompir dobro operite in naribajte na tanke rezine. Nariban krompir začinite s soljo, poprom in po želji z dodatki kot so česen v prahu ali paprika.
2. Peka osnove
Na peki papirju razporedite nariban krompir v obliki pravokotnika (kot podlaga za wrap), potresite z naribanim sirom in pecite v pečici na 180 °C približno 20 minut, dokler sir ni stopljen in robovi zlato zapečeni.
3. Priprava nadeva
Medtem narežite piščanca na koščke, začinite po okusu in popecite na ponvi do zlatorjave barve. Pripravite tudi narezano solato in češnjev paradižnik.
4. Sestavljanje wrapa
Pečeno krompirjevo osnovo pustite nekaj minut, da se nekoliko ohladi, nato jo previdno obrnite (sir naj bo spodaj). Na sredino razporedite piščanca, solato, paradižnik in jogurtov preliv.
5. Zavijanje in postrežba
Wrap previdno zvijte. Po želji ga lahko na hitro popečete v ponvi, da postane hrustljav z vseh strani. Postrezite toplega.
Pa dober tek!
Za pripravo recepta lahko uporabite spodnje izdelke iz naše ponudbe.